Bevo makkelijke prooi voor de Lions

OCI-Lions heeft de eerste tik uitgedeeld in de strijd om het kampioenschap van Nederland. In Sittard was de ploeg van Monique Tijsterman veel te sterk voor provinciegenoot Targos Bevo. De Lions maakte het verschil vooral in de dekking en de daaruit voortvloeiende snelle tegenaanval. Na een 16 – 7 ruststand eigende het duel in 34 – 19.

Makkelijke prooi
Bevo was in alle opzichten een makkelijke prooi voor de Zuid – Limburgers. Hoewel beide ploegen elkaar al diverse malen zijn tegengekomen dit seizoen leek de ploeg van Martin Vlijm in alle opzichten verrast door het spel van de Lions. Aanvallend wisten zij zich duidelijk geen raad met de uiterst offensieve dekking, wat resulteerde in het nodige balverlies en een hoop wanhoopsschoten uit de tweede lijn. De Lions maakte hun beurt dankbaar gebruik van de plankenkoorts aan Noord-Limburgse zijde en schroefde de marge alvast op. De 6 – 1 voorsprong na 13 minuten was dan ook een perfecte afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Ook in het tweede gedeelte van de eerste helft verandert er weinig aan de verhoudingen binnen de lijnen. Bevo speelt simpelweg te afwachtend en laat Lions het spel maken. Met de uitblinker Luuk Hoiting onder de lat heeft Lions de marge bij rust al weten te vergroten naar 9 doelpunten: 16 – 7.

Tweede helft
In de tweede helft gaat het aanvankelijk gelijk op. Lions maakt weinig aanstalten de voorsprong verder uit te breiden en lijkt vooral de wedstrijd te willen controleren. Bevo-coach Martin Vlijm beseft zich dat er iets moet gebeuren en neemt een time out. Het staat dan 21 – 9.

De time out heeft effect. Aanvallend komt er meer beweging in het spel van Bevo, al wordt er nog steeds vergeten de kansen te verzilveren. Met overgangen naar de cirkel probeert Bevo de Lions een stapje terug te laten doen. Er ontstaan meer ruimtes waarvan vooral cirkelspeler Toon Leenders dankbaar gebruik maakt.

De voorsprong van de Lions blijft constant zo’n 10 doelpunten. Bevo moet iets gaan forceren. Met nog 10 minuten op de klok wisselt Vlijm aanvallend zijn keeper voor een extra veldspeler, maar zonder succes. Monique Tijsterman gaat doorwisselen. Thijs van Leeuwen, Dylan Vossen en Mats Pastoor komen binnen de lijnen en spelen naar behoren. De Lions winnen kinderlijk eenvoudig van een uitermate zwak Bevo. Eindstand: 34 – 19.

Lions-doelman Luuk Hoiting werd uiteindelijk gekozen tot de terechte man of the match!