LIONS zet nieuwe stap naar finale

Ook op bezoek bij landskampioen Aalsmeer is LIONS in de HandbalNL League ongeslagen gebleven: 34-38. Zo zetten de Limburgers al in speelronde vijf een nieuwe stap richting de finale.

Een vroege achterstand (8-6) wist LIONS nog voor rust om te buigen (10-12). Bij 15-17 klonk vanavond in Noord-Holland, waar de thuisploeg het lange tijd moest doen zonder de zieke spelmaker Vaidas Trainavicius, het rustsignaal.

In de tweede helft liepen de bezoekers, in de midweek nog door Volendam uitgeschakeld in de beker, uit naar 17-22. Op de vloer van Aalsmeer kwam rechterhoekspeler Rob Schmeits (foto) in het uur tot liefst tien doelpunten. Teamgenoot Jasper Adams was met negen goals ook belangrijk voor LIONS.

Door de knappe uitoverwinning komt de ploeg van de Duitser Christopher Jauernik op elf punten. Twee meer dan Aalsmeer en ook moet LIONS nog een wedstrijd tegen Bevo inhalen. Na tien speelrondes speelt de top-2 van de HandbalNL League in een best-of-three om de schaal.