Skip to main content

Livestream: HandbalNL League opent met duel tussen laatste landskampioenen

By 4 september 2020september 9th, 2020Livestream, Voorpagina

Het eerste duel in de HandbalNL League, de strijd om de landstitel, is meteen een kraker. Zaterdagavond om 19:15 spelen Aalsmeer en LIONS tegen elkaar.

Advertentie

Aalsmeer – LIONS is het duel tussen de laatste landskampioenen. In 2017 grepen de Zuid-Limburgers de schaal. De twee seizoenen daarop kroonde Aalsmeer zich tot beste van Nederland.

De aanstaande tegenstanders hebben weinig wijzigingen in de hoofdmacht doorgevoerd. Aalsmeer heeft de rechterflank met Tobias Marx (Houten) en Tom de Bruin (Flensborg) gerenoveerd. Bij LIONS heeft Christopher Jauernik nog altijd de beschikking over basiskrachten als Joao Jacob Ramos, Luuk Hoiting en Ivo Steins.

Zes speelrondes
Doordat de BENE-League een maand is uitgesteld, heeft het NHV besloten in september – en de eerste week van oktober – al zes speelrondes in de strijd om de landstitel te spelen. Naast Aalsmeer – LIONS wordt in Zwartemeer de partij tussen Hurry-Up en Volendam om 20:00 afgewerkt.

Advertentie

Lees ook: Alles wat je moet weten over de HandbalNL League

Door het coronavirus kunnen er maar een beperkt aantal toeschouwers de eerste beurten in de HandbalNL League live zien. Beide duels zijn online te zien. Klik hier.

Joop Fiege
Trainer/coach van Hurry-Up Joop Fiege liet bij RTV Drenthe weten de inpassing van de HandbalNL League met bijbehorende coronamaatregelen een lastige case te vinden: “We zijn een club met thuisvoordeel en dat valt nu een beetje weg. Het leeft enorm in Zwartemeer, nu grijpen de mensen die altijd komen kijken naast een kaartje. Dat mag je uitleggen als club. Dat is moeilijk en vooral vervelend.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie