Skip to main content

Loting Final4 Champions League bekend

Vanmiddag is er in Keulen geloot voor de Final4 van de Champions League mannen. De vier overgebleven teams zijn THW Kiel (Duitsland), MVM Veszprem (Hongarije), Vive Tauron Kielce (Polen) en Paris Saint Germain (Frankrijk). In een geheel nieuwe setting zonder groot podium maar in een kleine zaalt met live verbinding met de spelers, werden de laatste vier ploegen aan elkaar gekoppeld.

THW Kiel – MVM Veszprém
Het Duitse THW Kiel schakelde in de kwartfinale titelhouder FC Barcelona uit. De Rekordmeister won de thuiswedstrijd met 29-24 en verloor in Barcelona met 33-30, maar dat was genoeg om de laatste vier te bereiken. Kiel neemt het nu op tegen het Hongaarse MVM Veszprém. Veszprém verloor vorig jaar nog de finale van FC Barcelona en zal dus dit jaar nog meer gebrand zijn de finale te winnen. Veszprém versloeg in de kwartfinale Vardar Skopje uit Macedonië.

Advertentie

Vive Tauron Kielce – Paris Saint-Germain
De Poolse topclub Kielce versloeg in twee ware thrillers het Duitse SG Flensburg-Handewitt (28-28 en 29-28) en plaatste zich zo voor de halve finales. In de halve finale nemen ze het nu op tegen nieuwkomer Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht plaatste zich voor het eerst voor het finaleweekend. De ploeg rondom supersterren Mikkel Hansen, Thierry Omeyer en Nikola Karabatic won de uitwedstrijd in de kwartfinale overtuigend met 20-28 van het Kroatische Zagreb en had dus thuis aan een gelijkspel genoeg (32-32) om zich te plaatsen voor de Final4.

De Final4 zal gespeeld worden in het weekend van 28 en 29 mei in de LANXESS Arena in Keulen.

EHF Cup
Ook voor de EHF Cup Final4 werd vandaag geloot. In Nantes kwamen de volgende wedstrijden uit de koker:

HBC Nantes (Frankrijk) – BM Granollers (Spanje)
FRISCH AUF! Göppingen (Duitsland) – Chambery (Frankrijk)

De EHF Cup Final4 zal worden gespeeld in het weekend van 14-15 mei in Nantes.

Advertentie

Join the discussion 9 Comments