Skip to main content

De loting van Oranje: Gunstig of niet?

De kenners zijn het er nog niet helemaal over eens. Is de loting van Oranje gunstig of juist niet? Nederland is ingedeeld in poule B samen met Rusland, Zweden, Frankrijk, Argentinië en Zuid-Korea. Daarmee zit Oranje zonder enige twijfel in de zwakkere poule, mede doordat zij in eerste instantie het sterke Roemenië en Noorwegen ontlopen.

Advertentie

Toch had een loting in een poule met Roemenië wellicht helemaal niet zo verkeerd geweest. Indien de ploeg van Henk Groener zich door de poulefase weet heen te vechten wordt de kans op een ontmoeting met Roemenië of Noorwegen namelijk juist groter en dus de kans op een medaille aanzienlijk kleiner.

Nederland werd op het WK in december verrassend tweede, achter Noorwegen. Op datzelfde WK in december eindigde de andere tegenstanders in poule B vijfde (Rusland), zevende (Frankrijk), negende (Zweden), veertiende (Zuid-Korea) en achttiende (Argentinië).

Met het 4-landentoernooi op 19, 20 en 21 juli in Eindhoven heeft Nederland een goede testcase voordat het in augustus naar Brazilië vertrekt. Hier komen de Oranjedames namelijk al Rusland en Zweden tegen. De andere deelnemer aan het toernooi, Montenegro, zit op de Olympische Spelen in poule A. Kaarten voor het Vier-landentoernooi zijn hier te bestellen.

De Oranjedames spelen op 6, 8, 10, 12 en 14 augustus de poulewedstrijden. Na de poulefase gaan de eerste vier landen van de poules door naar de knock-out fase. Hierin kruisen de poules met elkaar. Deze kwartfinale wordt op 16 augustus gespeeld. De halve finales zijn op 18 augustus en de finale op zaterdag 20 augustus.

Foto: Tina KolthofAdvertentie