Skip to main content

Lovende woorden Nantes voor ‘verslaafd’ Lions

Het is OCI-Lions opnieuw niet gelukt een wedstrijd in de poulefase van de EHF Cup te winnen. De Limburgse debutant had Franse grootmacht Nantes in eigen hal bij de strot, maar verloor uiteindelijk met 30-24. Ondanks het vijfde verlies kan spelmaker Luc Steins niet genoeg krijgen van de Europese topduels.

Advertentie

“Ik denk dat we onze kwaliteiten optimaal benut hebben”, vertelt Steins eenmaal terug op Nederlandse bodem. Bij 8-11 kreeg de ploeg van Monique Tijsterman de vierduizend Fransen op de tribune even stil. “Het enige wat niet goed wilde lukken was de afronding. Maar met Skoff in het doel, de keeper uit Slovenië, staat er natuurlijk niet zo maar iemand. Volgend seizoen gaat hij niet voor niets naar PSG”. Alleen in het uitduel met Göppingen werd de landskampioen in de poulefase van de mat geveegd.

“Mooiste wat ik tot nu toe in mijn handbalcarrière heb mogen meemaken”

“Het was wederom een te gekke ervaring”, zegt de razendsnelle dribbelaar uitgelaten. “Persoonlijk het mooiste wat ik tot nu toe in mijn handbalcarrière heb mogen meemaken. Ook omdat we Nantes de eerste helft een beetje met de rug tegen de muur kregen. Dat maakt het natuurlijk extra mooi”. Bij rust stond het 14-14. In het tweede bedrijf liep HBC Nantes, de huidige nummer vier van de sterke Franse competitie, langzaam uit.

Zaterdagavond: Göppingen thuis
Ondanks de nieuwe verliespartij oogstte Lions veel complimenten in West-Frankrijk. “Er kwamen vanuit het Franse kamp heel veel lovende woorden over ons spel. Ook vanuit de spelersgroep van Nantes”, is Steins, die vijf keer tot scoren kwam in het Europese duel, enthousiast. “We hebben zaterdag nog een hele mooie wedstrijd in eigen hal tegen Göppingen, dus we mogen nog een keer aan de bak. Dit soort wedstrijden werkt toch wel verslavend. Hier leren wij elke wedstrijd zo ontzettend veel van waar je beter van wordt!”.

“Dit soort wedstrijden werkt toch wel verslavend”

Zaterdagavond om half acht wacht de Duitse Bundesliga-gigant. Kunnen Steins en co de lovende woorden omzetten in eerste punten in de poulefase van een groot Europees toernooi?

Door: Stijn Steenhuis
Foto: www.air-pictures.fr

 

Advertentie

Join the discussion 12 Comments