Skip to main content

Luciano, Kramer en Jankovic naar Rio de Janeiro

Vrijdagmiddag maakte bondscoach Henk Groener de selectie voor de olympische spelen bekend. De keuzes van Groener doen stof opwaaien. Logisch. Het geeft sterkte van de internationals aan. Een aantal keuzes uitgelicht.

Advertentie

De opvallendste naam die ontbreekt op de shortlist van vijftien speelsters is misschien wel die van Marieke van der Wal. De ervaren doelvrouw zag Rio als de kers op de taart. Het heerlijke toetje van haar mooie loopbaan. Op het WK in Denemarken een uitstekende stand-in van superster Tess Wester. Henk Groener heeft anders besloten: Jasmina Jankovic krijgt de voorkeur. Terug van een zware blessure en gebrand op eerherstel.

Supersub Knipperborg valt af
Ondanks dat iedereen een mening heeft over het selectiebeleid, was er al vooraf het besef dat hele sterke speelsters niet mee gaan naar Zuid-Amerika. Zo ontbreekt Lynn Knippenborg. De veelzijdige opbouwspeelster was in Denemarken supersub, maar zal op de Spelen niet in actie komen. Onder meer Jessy Kramer, die invalt in het hart van de defensie, krijgt de voorkeur.

Op 24 juli nemen hoekspelers Goos, Smeets, Luciano en Malestein het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Na een goede opmars heeft Ailly Luciano de slag gewonnen van de Volendamse Debbie Bont. Tijdens het OKT maakte de oud-speelster van Quintus veel indruk. Ook de Groningse Sanne Hoekstra ziet de olympische spelen, met een zilveren WK-medaille om haar nek, aan haar neus voorbijgaan.

Reservespeelsters blijven trainen
WK-sterren als Lois Abbingh, Nycke Groot en Laura van der Heijden lijken een probleemloze voorbereiding te kennen. Alle geselecteerde internationals zijn fit en hongerig naar wat komen gaat. Op 6 augustus opent Nederland het eindtoernooi tegen Frankrijk.

De reservespeelsters blijven in de maand juli verbonden aan het Nederlands team. Tot de selectie afreist naar Rio de Janeiro, zullen de afgevallen speelsters blijven trainen op Papendal. Mocht een speler die bij de eerste vijftien namen zit geblesseerd raken, dan heeft Groener een aantal fitte opties achter de hand.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina KolthofAdvertentie

Join the discussion 13 Comments