Skip to main content

Luxeprobleem Thomsen op rechteropbouw

By 17 september 2018Duitsland, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Met achttien goals voor HSG Bad Wildungen na twee Bundesliga-duels bonkt Anouk Nieuwenweg op de deur van Helle Thomsen. In aanloop naar de beide oefenduels met Japan eind september kampt de bondscoach van de Oranjedames met een luxeprobleem.

Advertentie

Door negen treffers van Nieuwenweg was HSG Bad Wildungen Vipers, gecoacht door landgenoot Tessa Bremmer, Neckarsulmer SU afgelopen weekend te slim af (28-27). Een week geleden prikte de rechteropbouwspeelster uit Emmen tegen HSG Blomberg-Lippe even vaak raak.

Van der Heijden
Op 27 en 28 september oefent Nederland in Eindhoven twee keer tegen Japan. Op donderdagavond is het de beurt aan de A-ploeg, terwijl een dag later jonge spelers zich in de kijker kunnen spelen. Op de rechteropbouw lijkt olympiër Laura van der Heijden, die is overgestapt naar SG BBM Bietigheim, de nummer één.

Op het vorige eindtoernooi, het WK in Duitsland, kreeg linkshander Charris Rozemalen op de schutterspositie de voorkeur boven talent Dione Housheer. Met de transfer van laatstgenoemde naar Deense topclub Nykøbing lijkt de strijd weer open. Wekelijks komt Housheer uit in de beresterke HTH Go Ligaen.

29-koppige selectie
Tel daar de imposante start van Nieuwenweg in de Bundesliga bij op en Thomsen wordt opgescheept met een luxeprobleem. In de week van de interlands tegen Japan deelt de bondscoach de 29-koppige selectie in twee ploegen op.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    247784 844007Wow, great blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look straightforward. The overall look of your web web site is fantastic, let alone the content material! 566439