Skip to main content

Machulla vindt in Denemarken nieuwe topclub

Vanaf 1 juli is oud-collega van Mark Bult Maik Machulla de hoofdcoach van topclub Aalborg Håndbold. De Duitser heeft in Denemarken voor twee jaar getekend.

Advertentie

Machulla was voor het laatst actief voor SG Flensburg-Handewitt. Een jaar geleden werd hij na zes jaar als hoofdtrainer van de Bundesliga-club ontslagen en landgenoot Bult maakte het seizoen af.

“Er is een opwindend spelersmateriaal om mee te werken en mijn doel is dat we samen meer titels voor de club kunnen winnen en Aalborg Håndbold verder kunnen ontwikkelen als een vaste waarde in de Champions League”, aldus Machulla op de website van zijn nieuwe club. Spelers als doelman Niklas Landin, de Sloveen Aleks Vlah, Mikkel Hansen en Sebastiaan Barthold uit Noorwegen dragen het rood-wit.

Aan het eind van het seizoen maakt de Deen Stefan Madsen plaats voor Machulla. Hij staat sinds 2018 aan het roer bij de huidige koploper van de eredivisie van Denemarken. Ook bereikte Aalborg Håndbold afgelopen midweek de kwartfinale van de Champions League.

Ook assistent Bult is in het nieuwe seizoen niet meer aan SG Flensburg-Handewitt verbonden. De voormalig Oranjeheer heeft bij tweede Bundesliga HSG Nordhorn-Lingen getekend.

Foto: FotoReza

Advertentie