Makkelijk scorend HandbaL Venlo blijft in het spoor van SEW

By 18 september 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Titelhouder HandbaL Venlo heeft het voorbeeld van koploper SEW gevolgd en is door een thuisoverwinning op Quintus (39-31) op zes punten uit drie wedstrijden gekomen.

Vooral voor de pauze maakte de landskampioen indruk in eigen huis. Vijf minuten voor het rustsignaal was Demi Smolenaers (foto) verantwoordelijk voor het eerste gaatje van tien doelpunten (19-9).

Lisanne Kruijswijk
In Noord-Limburg stond Lisanne Kruijswijk gisteravond tegenover haar vorige club. Afgelopen seizoen droeg de opbouwspeelster nog het tenue van Quintus. Kruijswijk bepaalde de ruststand op 23-12.

In helft twee kwamen de gasten uit Kwinstheul terug tot 26-20. Twintig minuten voor tijd tekende linkerhoekspeelster Lexie Louwerens voor de marge van zes. Het was Kruijswijk die voor haar nieuwe club uit Venlo het gat met Quintus weer groter maakte (30-21). Daarmee was het gedaan met de spanning.