Skip to main content

Makkelijke avond HandbaL Venlo en VOC, Riepe daagt SEW uit

By 18 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

De top-3 in de eredivisie heeft gisteravond de partij aan de goede kant van de score afgesloten. Waar HandbaL Venlo en VOC het rustig aan konden doen, werd SEW uitgedaagd.

Advertentie

In de hal van HandbaL Venlo bepaalde PSV’er Katie Lombarts met haar vijfde de ruststand op 17-9. Even na de pauze zorgde Diede Konings voor het eerste gaatje van tien in het voordeel van de betere thuisploeg (20-10).

Negen van Grummel
De dertigste van HandbaL Venlo tegen PSV kwam van de hand van Sharon Grummel (foto). Het betekende de negende van de rechteropbouwer. Zo werd Grummel topschutter van de avond.

Zuidelijker in Limburg kende koploper VOC geen enkele moeite met BFC. De hekkensluiter werd met 18-43 geklopt. Alweer de elfde nederlaag voor BFC.

Carmen Riepe
Na de midweekse overwinning op VZV (29-30) heeft nummer drie op de ranglijst SEW ook in eigen huis gezegevierd. Met Velo op bezoek moesten de blauw-witten diep gaan. Met haar achtste zorgde Carmen Riepe ervoor dat de gasten uit Wateringen bij 17-16 de kleedkamer opzochten.

Na 25-24 kwam SEW eindelijk van Velo los. Jolijn Beerepoot tilde zes minuten voor tijd de score naar 28-24. Na het laatste fluitsignaal werden SEW-doelvrouw Myrthe Mak en elfvoudig doelpuntenmaker Riepe in Nibbixwoud nog als uitblinkers naar voren geroepen.

Top-3 eredivisie:
1. VOC 11-20
2. HandbaL Venlo 11-20
3. SEW 11-19

Foto: Tina Kolthof

Advertentie