Skip to main content

Malestein in Radio HI: “We staan er voor elkaar”

In de podcast Radio HI, de wekelijkse update op maandagochtend, vertelt Oranjedame Angela Malestein (29) over de succesvolle week van de EK-ploeg in Stavanger.

Advertentie

In voorbereiding op het EK wist Nederland alle oefenwedstrijden in Noorwegen te winnen. Malestein maakte er gisteren tegen Denemarken (26-25) liefst twaalf: “We hebben een supergoede week gehad.”

Ze vervolgt in Radio HI: “Alle drie wedstrijden hebben we gewonnen. Misschien hebben we niet altijd het beste spel laten zien, maar we staan er voor elkaar. Denk dat, dat een belangrijk signaal is.”

Voor het ‘echie’
Op donderdag tegen wereldkampioen Noorwegen overtuigde Oranje (24-33 winst). Twee dagen later liet Nederland Brazilië terugkomen na 21-12. Alsnog trok de formatie van Per Johansson aan het langste eind: 27-26.

“Ik hoop dat als het straks om het ‘echie’ gaat dat we hetzelfde kunnen laten zien”, besluit Malestein in de podcast over de toernooiwinst. “Al met al heel positief.”

De nationale ploeg vliegt vandaag terug naar Nederland en heeft vlak voor het eindtoernooi in Noord-Macedonië twee vrije dagen. Op woensdag staat het persmoment op Papendal op het programma. Zaterdagavond om 20:30 openen Malestein en consorten het EK tegen Roemenië.

Foto: FotoReza

Advertentie