Skip to main content

Masterclass Nederland in Mannheim

By 13 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

In drie kwartier tijd heeft Nederland groepsgenoot Bosnië en Herzegovina gedeklasseerd. Door de 20-36 (7-17) overwinning van vanavond is Oranje dichtbij de hoofdfase van het EK in Duitsland.

Advertentie

In de eerste helft en kort daarna ging bijna alles goed bij de formatie van Staffan Olsson. Voor rust stopte doelman Bart Ravensbergen, die in het lichtblauw zijn honderdste interland speelde, meer dan de helft van de schoten van Bosnië en Herzegovina. Pas na 38 minuten vond de opponent voor de tiende keer het Nederlandse net waarna Ravensbergen plaatsmaakte voor Arjan Versteijnen.

Baijens en Ten Velde
In balbezit en in de omschakeling kon Nederland naar hartelust combineren. Luc Steins zette vooral voor de pauze het slim spel uit, Dani Baijens maakte acht van zijn negen ballen en vanuit de linkerhoek kroonde Rutger ten Velde (foto) zich tot topschutter van het treffen.

De Arnhemmer, in dienst bij het Duitse TuS N-Lübbecke, miste geen bal. Hij scoorde negen keer en werd na het uur in Mannheim naar voren geroepen als ‘MOTM’. Tot blijdschap van de vele fans in het oranje in de arena in Duitsland.

12-27
Na 12-27 lieten de Oranjemannen de teugels vieren. Bondscoach Olsson haalde al zijn basisspelers na een vermakelijke toverbal van Samir Benghanem naar de kant. Want maandagavond treft Oranje Zweden.

De titelhouder speelt vanavond om 20:30 tegen Georgië. Als de Scandinaviërs winnen is Nederland net als Zweden al na twee poulewedstrijden zeker van de volgende ronde van het Europees kampioenschap.

Foto: FotoReza

Advertentie