Skip to main content

Matchpoint voor Aalsmeer, Volendam op jacht naar derde duel

Vanmiddag staat in Sporthal de Bloemhof in Aalsmeer het tweede duel in de finale om het landskampioenschap op het programma. Kan Aalsmeer in eigen huis de titel pakken of sleept Volendam er nog een beslissingsduel uit?

Advertentie

Aalsmeer staat door de 26-27 zege in Volendam op matchpoint in de best-of-three serie om het kampioenschap. In een meeslepend gevecht trok de formatie van Bert Bouwer vorige week in de slotfase aan het langste eind en kan het in eigen huis de titel prolongeren.

Wisselingen bij Volendam
Volendam staat door de thuisnederlaag met de rug tegen de muur. Het duel in Aalsmeer kan voor Filip Pettersson, Florent Bourget, Rob Goudriaan en ook doelman Dennis Schellekens de laatste voor Volendam zijn. Ook trainer Mark Ortega vertrekt na dit seizoen bij de Oranjehemden. Hij wordt opgevolgd door Geert Hinskens.

De laatste drie titels (2018, 2019 en 2021) gingen allemaal naar Aalsmeer. Opmerkelijk: de laatste twee onderlinge duels in de Bloemhof werden gewonnen door Volendam. De wedstrijd in Aalsmeer begint om 15.30 en wordt live uitgezonden op NPO1.

Foto: FotoReza

Advertentie