Skip to main content

Matchwinner Matthaei keert eerst niet terug bij VOC

By 31 oktober 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

De goede pot tegen HC Groot Venlo was de voorlopig laatste van VOC-cirkelspeler Zenzi Matthaei (22). Dat staat in De Telegraaf.

Advertentie

Na de 28-23 overwinning op de belager uit Limburg werd Matthaei naar voren geroepen als ‘WOTM’. In de krant deelt ze op reis te gaan.

“Ik vertrek voor zeven maanden naar Australië en Bali. Ik heb heel veel zin in mijn reis”, aldus de cirkelspeelster van de Amsterdammers. “Volgend jaar juni ben ik er weer.”

Matthaei zou al eerder stoppen, maar VOC heeft haar kunnen overtuigen nog even door te gaan. “Ik speel al vanaf mijn zesde bij VOC en ben een kind van de club”, legt Matthaei uit. “Of er in juni nog een plaatsje voor mij is? VOC is mijn cluppie en dat zal altijd zo blijven.”

Advertentie

Romee Maarschalkerweerd
Trainer/coach Rachel de Haze: “Het plan was dat ze vorig seizoen al zou stoppen. We gaan Zenzi zeker missen, want tegen Venlo heeft ze laten zien dat ze zeer waardevol voor de groep is. We zullen haar gemis hoe dan ook moeten opvangen.”

Met HC Groot Venlo op bezoek was positiegenoot van Matthaei Romee Maarschalkerweerd geblesseerd. In de lente nam VOC al afscheid van lijnspeelster Jill Kooij.

Uit naar ’t Veld
Wanneer Matthaei zaterdag in het vliegtuig naar de andere kant van de wereld zit, gaat de koploper van de eredivisie op bezoek bij de nummer drie op de ranglijst. Dat is provinciegenoot VZV.

Advertentie