Skip to main content

Matige eerste helft nekt Oranje tegen Tsjechië

By 7 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Zonder oefenzege gaat Nederland Frankrijk verlaten. Door een matige eerste helft heeft de nationale ploeg in voorbereiding op het WK ook voor Tsjechië gebogen: 30-33.

Advertentie

Bondscoach van Oranje Staffan Olsson zette vanmiddag in de eerste dertig minuten andere spelers in het veld dan tijdens de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Frankrijk (43-32). Door te veel missers kon Tsjechië uitlopen naar 12-17.

Jeffrey Boomhouwer
Na de pauze kwamen meer ervaren Oranjemannen op de vloer. Bobby Schagen en Jeffrey Boomhouwer (foto), eenmaal met een prachtige veger vanuit de linkerhoek, verkleinden het gat naar drie treffers. Een kwartier voor tijd tekende rechteropbouw Kay Smits op aangeven van motor Luc Steins voor de 23-24.

In het slot toonde oefenpartner Tsjechië, door poulegenoot van Nederland Noord-Macedonië in de WK-play uitgeschakeld, zich toch de betere partij. Daar kon ook invaller Bart Ravensbergen met mooie stops geen verandering in brengen.

Op Papendal
Zo is de trainingsweek van de nationale ploeg in Frankrijk ten einde. Morgen keert Nederland terug naar eigen land om de voorbereiding op maandag op Papendal te hervatten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie