Skip to main content

Meer coronagevallen bij Kaapverdië

By 15 januari 2021Voorpagina

Bij WK-ganger Kaapverdië zijn na aankomst in Egypte nog meer coronagevallen vastgesteld, meldde de IHF donderdagavond. De ploeg zat uit voorzorg al in een speciaal quarantaine-hotel.

Advertentie

De Afrikanen waren al zonder een aantal besmette spelers en stafleden naar Egypte afgereisd, maar bij aankomst in Caïro kwamen daar gisteren nog eens vier nieuwe besmettingen bij. De ploeg was uit voorzorg al in een speciaal hotel buiten dat van de andere deelnemende teams geplaatst.

Oranje
Nadat eerder Amerika en Tsjechië al uitvielen is Oranje nu eerste reserve. Gisteren liet het NHV nog weten dat de IHF geen extra terugtrekkingen verwacht, waardoor Oranje niet afreist naar Egypte. Het is niet bekend of de nieuwste ontwikkelingen daar verandering in brengen.

Naast de besmettingen bij Kaapverdië kampen ook Brazilië (1) en Slovenië (2) met coronagevallen. Vandaag worden alle getroffen teams opnieuw getest. Ook binnen het hotelpersoneel en bij een Portugese journalist is het coronavirus vastgesteld. Alle getroffenen zijn in quarantaine geplaatst.

Kaapverdië – Hongarije staat vooralsnog gepland voor 21:30 uur.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie