Skip to main content

Meer reserveploegen treden toe tot eerste divisie

De eerste divisie voor vrouwen telt aankomend seizoen liefst vijf reserveploegen. Vier tweede teams zijn gepromoveerd naar het een na hoogste niveau.

Advertentie

Vorig seizoen speelde alleen het opleidingsteam van Quintus in de eerste divisie. Door de verjongingsslag bij de hoofdmacht was Quintus 2 veel minder toonaangevend dan de jaren daarvoor.

Liefst vier reserveploegen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. De tweede teams van eredivisionisten VOC, VZV, SEW en Kwiek spelen aankomend seizoen in de klasse. Fortissimo, BFC en het vlaggenschip uit Raalte gaan omhoog en uitkomen op het hoogste niveau.

Eredivisie bij mannen
De eerste divisie gaat het een na hoogste niveau bij de mannen, de eredivisie, achterna. Aalsmeer 2, Volendam 2, LIONS 2 en Bevo 2 zijn na de zomer actief in de eredivisie. Laatstgenoemd team is als koploper uit de eerste divisie omhoog gegaan. Ook GHV en Feyenoord zijn gepromoveerd.

Advertentie

Het gezicht van de eerste divisie bij de vrouwen is door de versterkte promoties veranderd. Voor ploegen als Westsite, ZAP en De Tukkers wacht niet meer voornamelijk partijen met vlaggenschepen. Duels tegen talententeams van eredivisionisten zetten de toon.

Ook vijf
Ook de eerste divisie bij de mannen telt na de zomer vijf reserveploegen. Naast Aalsmeer 3 komen Quintus 2, Houten 2 – voorheen NHC – Hellas 2 en BFC 2 uit op het derde niveau van het land. De twee laatstgenoemde teams kwamen afgelopen seizoen nog uit in de tweede divisie en zijn op verzoek omhoog gegaan.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment