Skip to main content

Meespelen met hoger seniorenteam wordt gemakkelijker

By 16 juni 2023Voorpagina

Er heeft een reglementswijziging plaatsgevonden waardoor het vanaf het seizoen 2023/2024 eenvoudiger is voor jongeren om met hogere seniorenteams mee te spelen.

Advertentie

In het aankomende speeljaar mogen spelers tot en met 22 jaar onbeperkt meespelen bij alle seniorenteams van de eigen vereniging. Dat is op de ALV van 10 juni besloten.

Vastgespeeld?
De afgelopen seizoenen was dat voor achttienplussers alleen op beperkte wijze mogelijk. Als een speler de helft plus één wedstrijd met een hoger team meegedaan had, was hij of zij ‘vastgespeeld’.

Het NHV en de aanwezige bondsleden zijn tot dit besluit gekomen om verlies van teams/leden tegen te gaan, talentontwikkeling binnen de vereniging mogelijk te maken en de vereniging in staat te stellen ook de tweede seizoenshelft teams op de been te houden. Steeds minder mensen kiezen voor een teamsport en zo is het lastiger teams te vormen en behouden.

Tweede speelrecht
Ook is tijdens de ALV besloten dat het tweede speelrecht ten behoeve van maatschappelijke ontwikkelingen niet alleen maar meer voor A-junioren, maar ook senioren aangevraagd kan worden. Dit kunnen bijvoorbeeld studenten of recreanten betreffen. Lees hier meer.

Foto: FotoReza

Advertentie