Skip to main content

Meijer verlengt reeks van BFC

By 19 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Voor de zeventiende wedstrijd op rij is eredivisionist BFC afgelopen weekend ongeslagen gebleven. Bij Vrone/Berdos liet Martijn Meijer zien het nog lang verleerd te zijn: 22-37 (12-18).

Advertentie

Na 0-5 kwam Vrone/Berdos op eigen vloer nog even terug tot 9-11. In de drie kwartier die volgden kon BFC, dat voor het laatst in september 2023 verloor, naar hartelust combineren.

Twaalf goals
In Sint Pancras scoorde Martijn Meijer (foto) liefst twaalf keer. De 32-jarige rechteropbouwer koos in 2020 voor de terugkeer naar Beek, maar stak tegen Vrone/Berdos in de vorm die hij ook geregeld bij BENE-Leaguekampioen Achilles Bocholt had. Tussen 2018 en 2020 won Meijer in Belgiƫ drie hoofdprijzen.

De vierde van Kjeld Dekker betekende het eerste gaatje van tien (24-14). Namens Vrone/Berdos waren de broers Jos en Joep Kenter uiteindelijk goed voor zestien van de 22 thuistreffers. De ploeg in het groen-zwart, sinds 2022 eredivisionist, blijft steken in het rechterrijtje.

Elf speelrondes
Na negentien wedstrijden heeft BFC 35 punten. Vijf meer dan achtervolgers DFS Arnhem en Tachos. Er zijn nog elf speelrondes te gaan.

Foto: FotoReza

Advertentie