Skip to main content

Meinicke geniet van tocht langs Nederlandse velden

Sinds de start van het BENE-Leagueseizoen is doelman Richard Meinicke (26) weer in Nederland onder de lat te zien. De goalie voelt zich na een aantal jaar in Duitsland fijn in Eindhoven en Hasselt.

Advertentie

Via Houten en TuS Ferndorf vond Meinicke de weg naar de Oberliga. Hij praat met veel genoegen over zijn periode bij HSG Freiberg. “Het zat er altijd vol. Een mooi niveau. Ik heb veel mensen mogen leren kennen”, zegt Meinicke erover. Door het coronavirus begon hij te denken aan een terugkeer in Nederland.

“De competitie stopte en door de lockdown kon ik geen kant op. Door de vele onzekerheden ben ik gaan nadenken over een vertrek bij HSG Freiberg om terug te gaan naar Nederland. Ook om mijn maatschappelijke carrière op te pakken en een toekomst op te bouwen”, legt de doelman van het Belgische Initia Hasselt uit.

Huisgenoot Robin Schoenaker
In Eindhoven woont Meinicke samen met vriend en international Robin Schoenaker. Beide spelers komen uit Arnhem. “Die lange van Oranje”, grapt Meinicke. Schoenaker speelt bij rivaal Sporting Pelt. “Ik ben mijn studie Accountancy aan het afronden en heb een job. Dat combineer ik met spelen in de BENE-League.”

Advertentie

De resultaten van Initia Hasselt vallen nog wat tegen. “We hebben alleen van Quintus en AtomiX weten te winnen”, somt Meinicke op. “Maar ik vind het geweldig om weer in eigen land te spelen. Ik kom jongens van de HandbalAcademie tegen die ik al jaren niet heb gezien. Tim Bottinga, Niek Jordens en Sjoerd Boonstra hebben opeens kinderen. Prachtig. Ook herken ik scheidsrechters en zij mij. Het voelt goed om terug te zijn.”

Fanatieke achterban
“Via Mark Leckebusch ben ik bij Initia Hasselt terechtgekomen. We hebben samen bij Swift Arnhem gespeeld. De keeperscarrousel in België was toen flink aan het draaien. Mark heeft me bij Initia Hasselt getipt”, gaat Meinicke verder. “Ik ben in de lente een week op stage geweest. Toen had ik al sinds november van het vorige jaar geen bal aangeraakt. Ik heb een week lang spierpijn gehad en voelde me een houten Klaas, maar maakte genoeg indruk. We zijn er snel uitgekomen.”

Meinicke baalt van het uitblijven van de vele punten in de BENE-League, maar geniet van de beleving in Hasselt. “De achterban is groot en fanatiek. Bij Initia Hasselt wordt ingezet op de jeugd. Er lopen hier geen dure buitenlanders meer rond. Dat kost ons punten, maar zorgt er wel voor dat de supporters achter ons staan”, legt de goalie uit. “Ik heb het hier prima naar m’n zin en ben ondanks de tegenvallende resultaten niet bezig met een volgende club.”

Fuseren met Tongeren
Volgend seizoen gaat de club van Meinicke met competitiegenoot Tongeren fuseren. “Spannend”, noemt de landgenoot het project. “Bij Tongeren speelt een aantal goede spelers. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.”

Foto: FotoReza

Advertentie