Skip to main content

“Je merkt dat het op de redactie van Ziggo Sport leeft”

Meer dan honderdduizend mensen zagen zondagavond op Ziggo Sport hoe de handbaldames gehakt maakten van Servië. De grandioze galashow werd van commentaar voorzien door Raymond Koning. De kundige en rustige toon van de commentator is, door het succes van de dames van Groener, in steeds meer huiskamers te horen: “Ik glij met de flow van de handbaldames mee”.

Advertentie

“Gisteren moest het qua kijkcijfers wel een beetje gebeuren”, opent Koning, de dag na het bereiken van de kwartfinale van het WK. “Niet dat daar zoveel druk op ligt, hoor. Ziggo Sport wil zich nog meer gaan richten op zaalsporten. Nog meer dan de NOS of regionale omroepen doen”. Als allround sportverslaggever gaat het hart van de handbalcommentator sneller kloppen van de prestaties van ‘Oranje’. “Ik word er nog enthousiaster van. Ik glij met de flow van de handbaldames mee. De wedstrijd tegen Zweden had bijvoorbeeld alles: snel, technisch handbal en een spannend slot”.

“Ziggo Sport wil zich nog meer gaan richten op zaalsporten”

Niet alleen het hart van handballiefhebber Koning gaat sneller kloppen, maar ook dat van z’n collega’s op de redactie in Amsterdam. “Je merkt dat het op de redactie van Ziggo Sport leeft. Ik had het er nog met Jack van Gelder over. Hij is een voetbalmens, maar sinds de handbaldames in de talkshow ‘Peptalk’ op bezoek zijn geweest, is hij ze gaan volgen”, vertelt Koning. “Hij vindt het spelplezier van de dames fantastisch. Als ik de redactie binnen loop spreken mensen me aan over handbal. Voetbalcommentator Emile Schelvis bijvoorbeeld, die geniet”.

Commentaarhok in Amsterdam
Het commentaar doet de enthousiaste Koning niet vanuit Denemarken, maar vanuit een commentaarhok in de hoofdstad van Nederland. “Maar ik heb wel veel contact met mensen in Denemarken. Zowel met speelsters als de begeleiding”, zegt Koning. “Daarnaast bel ik voor iedere wedstrijd met handbalanalysten uit Nederland. Ik spreek bijvoorbeeld veel met René Cloo en Carolien Brandriet. Carolien kent al deze meiden uit de Nederlandse Youth-selectie”. Voor de wedstrijd met Servië was de verslaggever een goed uur zoet met het oefenen van de namen van de speelsters van de Oost-Europese tegenstander.

Advertentie

Woensdag treft het Nederland van uitblinksters Nycke Groot en Tess Wester Frankrijk of Spanje. Koning denkt stiekem dat het niet de laatste wedstrijd van Nederland op het WK is. “Ik hou wel van een gokje. Ze zitten aan de goede kant van het schema”, verklaart hij. “Natuurlijk kan het zo maar misgaan woensdag, maar je ziet dat het goed zit met deze ploeg. Als ze de halve finale halen, dan komen ze het sterke Rusland tegen. Die zijn aanvallend heel sterk, maar verdedigend kwetsbaar. Als we de finale halen zou dat uniek zijn, zowel voor het handbal als voor Ziggo Sport”.

“Als we de finale halen zou dat uniek zijn”

De kwartfinalewedstrijd wordt woensdag, uiteraard, live uitgezonden op kanaal 14 van Ziggo Sport. Uiteraard, alsof handbal op televisie vanzelfsprekend is. Laat staan live. Raymond Koning geniet iedere dag van de steeds groter wordende hype rond de Nederlandse leeuwinnen. “Het is mooi om naar te kijken. In Amerika noemen ze dat volgens mij de watchable factor. Ik heb nog nooit zoveel volgers op Twitter erbij gekregen. Ik vind het mooi, hoor. Ik lees alles”.

Foto: www.twitter.com/raymondkoning
Door: Stijn Steenhuis

Bannerdown

 

Advertentie

Join the discussion 4 Comments