Skip to main content

Met Europese kwartfinale op de loer ontbreekt Grummel weer op stage: “Er liggen kansen”

Waar landskampioen VOC zich niet aan de EHF European Cup brandt, maakt bekerwinnaar HC Groot Venlo kans de kwartfinale van het derde bekertoernooi van Europa te halen. Rechteropbouwer Sharon Grummel geeft graag haar vrije weekend op voor Kroatië-uit.

Advertentie

Op vrijdagochtend om half zeven, wanneer het nog koud en donker is in Limburg, meldt Grummel zich keurig bij de verzamelplaats in Venlo. “Van daaruit vertrekken we met een hele club naar Keulen en stappen we op het vliegtuig naar Kroatië”, legt de 23-jarige linkspoot uit. HC Groot Venlo is in de achtste finale van de EHF European Cup aan ZRK Bjelovar gekoppeld. “Op mijn stageadres zijn ze net zo enthousiast als dat ik ben. Ik kan wel een dag overslaan.”

Als assistent uitvoerder loopt Grummel tien weken stage op een bouwplaats. Ze wil architect worden, maar dat doel moet de aankomende maand even wijken. “Doordat we in Europa hebben overwinterd spelen we deze maand wel zes wedstrijden. In het weekend, doordeweeks in de eredivisie en dan weer in het weekend. Het is een tijdsinvestering, maar we vinden het heel erg leuk. En met we bedoel ik niet alleen de ploeg, maar eigenlijk heel de vereniging.”

Hele vereniging geniet mee
“Er zit namelijk een hele organisatie achter”, legt Grummel uit. “Het budget moet rondkomen, reizen is plannen, volgende week ontvangen we de Kroaten in Venlo en uiteindelijk zit de hal bij ons ook nog helemaal vol. De hele vereniging geniet er van. Ons doel? De kwartfinale zou al heel mooi zijn.”

Advertentie

Hoe verder de ploeg van Robin Gielen komt, des te meer energie het avontuur in het Europese bekertoernooi vraagt. In de eredivisie voor vrouwen is niemand prof en deelnemen aan de EHF European Cup kost vooral geld. Grummel: “Iedereen werkt ernaast, gaat naar school of loopt net als ik stage. Je kunt je tijd maar één keer inzetten. Voor nu lukt alles nog. Iedereen gaat vrijdag mee naar Kroatië. Het is een ervaring die we met elkaar willen delen.”

22 doelpunten
In 2023 was HC Groot Venlo al veel te sterk voor WHC Cair Skopje en het Bosnische ZRK Krivaja. “Bij ons begint het echt in de dekking. Als we daar stevig staan kunnen we voorin scoren. Dat doen we vooral uit de break-out of de snelle fase daarna”, weet Grummel. Over de eerste twee speelrondes verdeelde de rechteropbouwer 22 doelpunten. Alleen Lisanne Kruijswijk maakte in vier duels meer goals: 27. “De aanstaande tegenstander schatten we hoger in. Op de video lijken het flinke meiden.”

HC Groot Venlo is de enig overgebleven troef uit Nederland in de EHF European Cup. VELO, SEW en de mannenploeg van Volendam zijn voor de jaarwisseling uitgeschakeld. Grummel besluit: “We moeten de Nederlandse eer hoog houden. Er liggen kansen voor de kwartfinale. En dan? Als we een club als Elche, waar profs spelen, tegenkomen wordt het een ander verhaal.”

Gelukkig gewoon Sporthal Egerbos
ZRK Bjelovar – HC Groot Venlo begint zaterdagavond om 19:00. De return is acht dagen later. Gewoon in Sporthal Egerbos in Venlo. Kan Grummel netjes haar stageweek afmaken. 

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie