Skip to main content

Met ‘gescripte’ vlieger doet Van Dijk oud-teamgenoten zeer

By 10 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Door een vlieger uit het script in de slotseconde heeft Destin van Dijk (22) vanavond het BENE-Leagueduel met zijn vorige club Aalsmeer voor Bevo gewonnen: 30-29.

Advertentie

In de slotminuut gooide Don Hartog namens de Noord-Hollanders over. Met nog tien seconden op de klok nam Hans van Dijk, ook doorgebroken bij Aalsmeer, een time-out. Het plannetje van de coach van de Panningers werd werkelijkheid: rechterhoekspeler Niels Poot bediende uitgerekend Van Dijk ‘junior’ in de lucht die voor de zoemer de winnende tegen de touwen werkte.

Na 29-24
De eerste helft was nog voor Aalsmeer (15-16). De nummer vijf van de BENE-League gaf de regie in het uitduel na de pauze uit handen. Na 25-23 liep Bevo, slechts in het rechterrijtje van de competitie, uit. Tien minuten voor tijd maakte Poot de 29-24.

Opgeven deden de bezoekers niet en punt voor punt knokte Aalsmeer zich terug in de partij. Na de aansluitingstreffer van Jeromy van der Ban verrichte Aalsmeer-goalie Marco Verbeij twee belangrijke stops. Zo kon Dennis Vesters in minuut 59 de gelijkmaker scoren.

Advertentie

Apetrotse vader
Na het laatste fluitsignaal werd matchwinner Van Dijk niet alleen hevig gefeliciteerd door zijn teamgenoten. Ook de coach, vader Hans, was apetrots op zijn zoon. Hij haalde de lange linkeropbouwer over om na goede en moeilijke jaren in De Bloemhof mee te gaan naar Noord-Limburg.

In het zwart-goud was Van Dijk door hevige concurrentie zelden basisspeler. Bij Bevo gelukkig wel, want anders was de spectaculaire laatste voor de thuisploeg op carnavalszaterdag misschien niet gevallen.

Niet dichterbij
Door de nederlaag op vreemde bodem komt Aalsmeer niet dichterbij LIONS en Volendam. De nummers vier en drie van de BENE-League spelen later op de avond in Sittard om plaats drie.

Foto: FotoReza

Advertentie