Skip to main content

“Met m’n dochtertje erbij is zo’n beker winnen helemaal bijzonder”

Met rust, onderscheppingen en twee doelpunten stond Tess van Buren (28) vanmiddag in Almere aan de basis van de kanteling van de bekerfinale in het voordeel van VOC. De bekerwinst heeft voor de teruggekeerde spelmaker veel betekenis.

Advertentie

Tijdens de prijsuitreiking stal het dochtertje van Van Buren de show. Toen de middenopbouwer van VOC een medaille om kreeg werd meteen een glimlach met de anderhalf jaar oude Liv uitgewisseld.

“Met mijn dochtertje nu zo dichtbij ben ik eigenlijk heel erg trots op deze beker”, straalt Van Buren van oor tot oor. Zeven jaar geleden legde ze met Dalfsen in het Topsportcentrum al eens beslag op de hoofdprijs.

In controle
Afgelopen zomer besloot de blondine bij VOC weer terug te keren in de eredivisie. In de bekerfinale viel Van Buren halverwege de eerst helft in en hielp de score van 10-5 voor HC Groot Venlo naar 10-10 te laten gaan. “Eigenlijk voelde ik me de hele tijd wel in controle. Ook toen we 19-17 achter stonden.”

Advertentie

In de laatste acht minuten van de eindstrijd sloegen de Amsterdammers alsnog toe. “Het was bijzonder na lange tijd weer zo’n belangrijke wedstrijd te spelen. Ik heb vooral genoten. Van druk was geen sprake. Misschien is dat wel de reden dat we Venlo alsnog konden verslaan.”

Andere dingen belangrijker
Met Liv op haar arm laat Van Buren zich na de 22-25 overwinning meermaals op de foto zetten. “Sinds haar geboorte zijn andere dingen veel belangrijker.” En ook: “Maar ook zorgt het er wel voor dat ik op het veld meer geniet. Met m’n dochtertje erbij is zo’n beker winnen helemaal bijzonder.”

Foto: FotoReza

Advertentie