Skip to main content

Met nog twee speelrondes te gaan is het zo spannend in de tweede divisies

Wie wordt kampioen en welk team promoveert naar de eerste divisie? Met nog twee speelrondes te gaan is het zo spannend in de tweede divisies.

Advertentie

Bij DSVD 2 kunnen de dames van US na het paasweekend de champagne ontkurken en anders kunnen de Amsterdammers een week later met VVW op bezoek alsnog runner-up Dalfsen voorblijven, want de voorsprong van de nummer één is drie punten. Als US kampioen wordt neemt het de plek van stadgenoot Westside in de eerste divisie in.

Tweede divisie A, vrouwen:
1. US 20-32
2. Dalfsen 20-29
3. Bentelo 20-24

Quintus 3 of provinciegenoot Westlandia (foto) wordt in april de beste ploeg van de tweede divisie B. Laatstgenoemd team is al zeker van promotie, omdat het Heulse lijstaanvoerder niet omhoog kan.

Tweede divisie B:
1. Quintus 3 19-34
2. Westlandia 20-34
3. HC Groot Venlo 2 19-27

Advertentie

De mannenploeg van UGHV uit het Gelderse Ulft heeft de beste papieren Achilles Apeldoorn op te volgen als kampioen van de tweede divisie A. De blauwhemden verdedigen volgende maand vier punten voorsprong op achtervolgers Zaanstreek en Huissen. Op zaterdagavond 6 april kan UGHV bij de reserves van Aristos promotie naar de eerste divisie veilig stellen.

Tweede divisie A, mannen:
1. UGHV 20-30
2. Zaanstreek 20-26
3. Huissen 20-26

Het derde van Hellas is in de andere tweede divisie al zeker van de titel. De ploeg waar onder andere oud-international Leon van Schie in speelt is niet meer bij te halen door voornaamste promotiekandidaat Dynamico 2. De opleidingsploeg uit Oss was een jaar geleden nog hoofdklasser.

Tweede divisie B:
1. Hellas 3 20-38
2. Dynamico 2 20-30
3. Habo’95 20-27

Foto: Paul Vis

Advertentie