Met tweede zege in 2024 krijgt DFS Arnhem meteen plek twee terug

By 3 maart 2024Column, Eredivisie, Voorpagina

DFS Arnhem heeft Tachos weer gepasseerd op de ranglijst en is de nieuwe nummer twee van de eredivisie. Peter Lotman van het AD zag dat Quintus – DFS Arnhem in 21-25 eindigde.

De topper was tot 18-18. Na de derde tijdstraf van zesvoudig doelpuntenmaker Marnix Roos sloegen de gasten uit Gelderland toe. Na 18-20 en 19-21 drukte de formatie van scheidend hoofdtrainer Pascal Lucassen door.

Lotman telde liefst negen doelpuntenmakers aan de kant van DFS Arnhem dat voorafgaand aan de pot in Kwintsheul pas één keer won in 2024. Robbie van der Linden, routinier Thijs Geurds (foto), Soufiane Rhouma en ook Bink Groener vanuit de hoek scoorden ieder vier keer voor de runner-up.

Oud-speler Sverre Jansen
Concurrent Tachos ging voor de tweede keer dit seizoen tegen E&O onderuit: 32-35. Halverwege stond het al 13-18 voor de Emmenaren waar schutter Sverre Jansen, oud-speler van Tachos, na zijn negende goal mandekking kreeg.

In helft twee kwam Tachos niet dichterbij dan drie treffers (19-22). Net als Jansen vond ook linkeropbouwer van de thuisploeg Max Voermans negen keer het net. Topschutter van het treffen in Waalwijk werd Daan Molenbroek met tien doelpunten.

27-25
Na 21 speelrondes hebben DFS Arnhem en Tachos beiden 32 punten. Het onderlinge resultaat van het team uit Gelderland is beter: 36-39 om 27-29 in Arnhem.

BFC blijft door een benauwde overwinning op Hellas eerste: 31-28 (15-11). In het slot kwamen de gasten terug tot twee (27-25) waarna coach van de Limburgers Richard Curfs een time-out aan vroeg.

Kostbare balbezit
In het vervolg scoorden BFC en Hellas om en om. Na de 30-28 van cirkelspeler Yannick van Zundert kregen de bezoekers de kans op de aansluitingstreffers, maar met nog twee minuten op de klok verloor Hellas het kostbare balbezit. Aan de overkant maakte Alain Eurlings met zijn vijfde aan alle onzekerheid een eind.