Skip to main content

“Met ‘Yv’ in je team heb je toch een klein beetje meer kans”

By 23 november 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

WK-ganger Estavana Polman (foto) en bondscoach Per Johansson zijn zeer tevreden met het instappen van Yvette Broch vlak voor het wereldkampioenschap. Dat is te zien in een reportage van NOS Sport.

Advertentie

“Ik ben heel blij dat dit de oplossing is voor een geblesseerde speelster”, zegt Polman voor de microfoon van de NOS. “We kunnen haar met haar ervaring goed gebruiken. Met ‘Yv’ in je team heb je toch een klein beetje meer kans.”

De opbouwer van Rapid Bucuresti kan haar enthousiasme voor de camera nauwelijks onderdrukken: “Ik vind het te gek. En de ploeg ook. We zullen haar met open armen ontvangen.”

Twee keer bezocht
In 2020 speelde Broch voor het laatst voor de nationale ploeg. Door de zware blessure van Merel Freriks is de cirkelspeelster van het Hongaarse Györ ingegaan op het late hulpvraag van Johansson.

Advertentie

De Zweed: “Anderhalf jaar geleden hadden we voor het eerst contact en ik heb haar twee keer in Hongarije bezocht. Ik heb altijd gezegd dat de deur richting de nationale ploeg open voor haar is en toen ik haar gisteren belde heeft ze toegezegd. Haar verleden is voor mij nooit een punt geweest.”

Op dinsdag
Broch besloot in 2021 af te zien van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De brunette wilde zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus.

Pas volgende week dinsdag voegt Broch zich bij de nationale ploeg. Dan reist Nederland af naar het Deense Frederikshavn waar op 30 november het WK tegen Argentinië wordt geopend. Viaplay zendt het eindtoernooi uit.

Aanstaand weekend
Eerder keerde Tess Lieder terug bij het Nederlands team. Ook zij ontbrak vorig seizoen op het EK bij Oranje. Lieder is een van drie doelvrouwen in de WK-selectie.

Aanstaand weekend treed Oranje zonder Broch en met Lieder twee keer aan tegen Hongarije. De oefenwedstrijden in Rotterdam (zaterdag, 19:00) en Almelo (zondag, 15:00) zijn te volgen. Zaterdagavond zendt de bond Nederland – Hongarije uit op Eyecons. Een dag later kun je bij NOS Sport op NPO1 terecht.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie