Skip to main content

Meteen twee punten Oranjemannen op EK

By 11 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tijdens de eerste beurt op het EK hebben de Oranjemannen in Mannheim meteen twee punten gescoord. Tegen debutant Georgië kwam de nationale ploeg geen moment in de problemen: 34-29.

Advertentie

Alleen bij 11-8 had Georgië, voor het eerst present op een groot eindtoernooi, even zicht op Nederland. Het duurde acht minuten voor de poulegenoot de eerste EK-goal maakte. Toen stond Oranje al op vier.

In balbezit kregen de Oranjemannen vanavond in Duitsland alle ruimte te combineren. Voor rust kwam aanvoerder Bobby Schagen tot vier uit vier. Na de pauze (19-12) zorgde zijn vervanger Alec Smit, die net als Robin Schoenaker zijn vijftigste interland voor Nederland speelde, vanuit de rechterhoek voor het verschil van tien doelpunten (27-17).

Baijens en Ten Velde
Heel de tweede helft kon bondscoach Staffan Olsson sterspeler Luc Steins aan de kant houden. Aanstaand teamgenoot in Parijs Dani Baijens speelde drie kwartier en maakte tegen Georgië net als Rutger ten Velde zes goals.

In het slotkwartier benutte Olsson heel zijn bank. Zo maakten Kaj Geenen, Thomas Houtepen – beiden twee treffers – en Tim Claessens hun debuut. Georgië kon door de vele wisselingen terugkomen tot vier. Rechteropbouwer Giorgi Tskhovrebadze werd met negen doelpunten topschutter van de openingswedstrijd.

Zaterdagavond
Over twee dagen speelt de nationale ploeg weer om 18:00. Dan is Bosnië en Herzegovina de tegenstander. De volgende tegenstander van de Oranjemannen speelt vanavond om 20:30 in dezelfde arena tegen titelhouder Zweden.

Foto: FotoReza

Advertentie