Metz Handball en Bont steeds dichterbij landstitel

By 30 maart 2023Buitenland, Voorpagina

Door rivaal Brest Bretagne met 33-23 te kloppen hebben Metz Handball en oud-international Debbie Bont (foto) een nieuwe stap richting de landstitel van Frankrijk gezet.

In de eerste helft waren de gasten, met Merel Freriks op het wedstrijdblad, nog de betere partij. Zo startte Brest Bretagne furieus (2-6).

Drie keer Bont
Na rust (17-18) maakte koploper Metz Handball korte metten met de nummer twee van de ranglijst. Bont, die in Noord-Frankrijk een aflopend contract heeft, scoorde gisteravond drie keer. Freriks vond één keer het net van de thuisploeg.

Het verschil tussen Metz Handball en Brest Bretagne is gegroeid naar vijf punten. Neptunes de Nantes, de aanstaande club van Kelly Vollebregt, maakt de top-3 in Frankrijk compleet.

Champions League
Ook is Metz Handball nog actief in de Champions League. In de kwartfinale moeten de geel-blauwen voor een plaats in de Final4 langs het Ferencvaros van Angela Malestein.