Skip to main content

MHV’81 promoveert naar eredivisie

In het hol van de leeuw heeft eerste divisionist MHV’81 gisteravond promotie naar de eredivisie afgedwongen.

Advertentie

Bij enig overgebleven concurrent Wijhe’92 wisten de Noord-Brabanders te winnen. Na 15-19 halverwege werd het in Overijssel 27-34 voor MHV’81.

44 om 22 punten
Met nog één speelronde te gaan is de ploeg de zussen Lara en Kyra Gommans niet meer in te halen door Wijhe’92. Het verschil op de ranglijst is twee punten geworden, 44 om 42, en op basis van een beter onderling resultaat blijft MHV’81 de concurrent uit het oosten voor. Het heenduel in Mill werd op 9 december 2023 ook een prooi voor de donkergroenen (29-27).

Na de zomer gaat MHV’81 debuteren op het allerhoogste niveau. De mannenploeg van de Noord-Brabantse club was jarenlang de troef, maar in 2015 trokken de heren van MHV’81 zich terug uit de eerste divisie.

Wie maakt plaats?
Eerder werd VOC 2 al kampioen van de eerste divisie, maar door de aanwezigheid van de Amsterdamse hoofdmacht in de eredivisie promoveert de nummer twee. Op het hoogste niveau is nog onduidelijk wie plaatsmaakt voor MHV’81. Volendam, E&O (beiden zes punten) en PSV (vijf) strijden volgend weekend in de slotronde van de play-downs tegen degradatie.

Advertentie