Skip to main content

Michielsen leert ook als coach: “Nu houd ik m’n mond en laat ik het aan de ploeg”

Als hoofdtrainer van de opleidingsploeg van Aalsmeer zet Celine Michielsen (29) haar ervaring uit het buitenland in om jonge gasten vooruit te helpen. “Mannen zijn soms lekker makkelijk.”

Advertentie

Michielsen is aan haar tweede seizoen als trainer/coach van Aalsmeer 2, uitkomend in de eredivisie, begonnen. “Mijn lijf wilde niet meer”, vertelt ze over haar keuze om in de lente van 2022 te stoppen. “Het was de bedoeling om veel vrije tijd te benutten, maar dat is anders gelopen.”

Haar laatste wedstrijden speelde Michielsen met veel pijnstillers in het lijf voor Quintus. Tussen 2014 en 2020 was de cirkelspeelster in Duitsland actief. Vooral in het tenue van HSG Blomberg-Lippe maakte de Zuid-Hollandse indruk. “Alles wat ik toen heb meegemaakt probeer ik met de jongens bij Aalsmeer te delen. Zeker de jonge spelers hebben nog een hele carrière voor zich.”

Even schelden
In de zoektocht naar een hoofdcoach voor de reserves kwam Aalsmeer anderhalf jaar geleden uit bij Michielsen die als jeugdtrainer al succes met Quintus boekte. “Opeens stond Aalsmeer op de stoep. Ik had een goed, eerste gesprek met René Romeijn. Al twijfelde ik over het instappen bij mannen. Waarom zouden die naar mij luisteren?”, is Michielsen eerlijk. “Gelukkig liep het snel anders.”

Advertentie

“Mannen zijn soms lekker makkelijk. Vrouwen onthouden uitspraken van weken terug nog. Jongens schelden even en drinken daarna samen in de kantine een biertje”, begint ze te lachen. “Ik hou ook wel van doorpakken. Niet zeiken, maar doen. Dat en een eigen draai aan ons spelletje geven maakt mijn werk bij Aalsmeer heel leuk.”

Rust en overzicht
Michielsen is net zo fanatiek als toen ze in het veld stond. “En dat heeft me in het begin ook wel in de problemen gebracht”, vervolgt de blondine. “Langs de kant reageerde ik nog te veel als speler. Emotioneel richting de scheidsrechter of tegenstander. Terwijl het als coach veel beter is om je reactie uit te stellen. Nu houd ik m’n mond en laat ik het aan de ploeg. Zij staan in het veld. Ik moet rust en overzicht bewaren.”

Onlangs mocht de oud-jeugdinternational bij afwezigheid van Ruud Neeft Wai Wong bij het vlaggenschip van de Noord-Hollanders assisteren. “Ook dan willen de mannen naar me luisteren. Daar sta ik dan wel van te kijken. De klik met de selectie is er. Er is veel concentratie, maar ook ruimte voor lol. Daarom besloot ik er nog een jaartje achteraan te plakken.”

Martijn de Jong
“Ik zie mezelf nog niet voor een BENE-Leagueteam staan”, is Michielsen eerlijk. “Maar dit bevalt heel goed. Als ik zie hoe Martijn de Jong het nu doet in het eerste van Aalsmeer, maakt me dat trots. Vorig jaar had ik hem nog onder mijn hoede. Ik vind opleiden heel leuk. Al wil ik ook wel eens op de prijzen spelen, denk ik.”

Aanstaande zondag ontvangt Aalsmeer 2 het Drentse E&O. Waar de ploeg van Michielsen zeven punten heeft, staan de bezoekers op vijf.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie