Skip to main content

Midweekse speelronde BENE-League start in Panningen en Zwartemeer

By 20 december 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Vlak voor de jaarwisseling vindt deze midweek een speelronde in de BENE-League plaats. Vanavond actie in Panningen en Zwartemeer.

Advertentie

Bevo ontvangt Sporting Pelt. De Noord-Limburgse thuisploeg was afgelopen weekend dichtbij punten tegen hoogvlieger Visé, maar moest de gasten uit Wallonië toch laten gaan (20-24).

WK-ganger Versteijnen
Bij het geplaagde Bevo, sterkhouders Dario Polman en Niek Jordens moeten nog altijd vanaf de kant toekijken, is doelman Arjan Versteijnen (foto) in vorm. De Noord-Brabander gaat zich na het thuisduel met Sporting Pelt op het wereldkampioenschap focussen, want Versteijnen zit bij de WK-selectie.

Na een goede competitiestart zitten de gasten uit Neerpelt in een moeilijke fase. Tijdens de afgelopen vijf competitiewedstrijden trok Sporting Pelt aan het kortste eind. Wel wist de formatie van Korneel Douven zich voor de halve finale van de beker te plaatsen.

Advertentie

19-29
Bij de laatste vier heeft Sporting Pelt Sprimont geloot. De andere halve finale gaat tussen titelhouder Achilles Bocholt en Peter Portengen’s Hubo Handbal.

Om 20:00 komen Hurry-Up en Tachos elkaar in Drenthe tegen. Het heenduel in Waalwijk eindigde in 19-29. Waar Tachos afgelopen weekend ruim verloor van Achilles Bocholt (38-24), bleef Hurry-Up Sporting Pelt met 32-30 voor. De partij in Zwartemeer leverde doelman Boris Tot een plaats in het Team van de Week van de BENE-League op.

Zonder Joep Voermans
Trainer/coach van de bezoekers Hans van Dijk moet het nog altijd doen zonder Joep Voermans. De spelbepaler van de nieuwkomer kampt met een zware knieblessure. Tachos mikt tegen Hurry-Up op lijnspeler Luc van Ommen, captain Joost Rombouts en de schotkracht van aanwinst Max Voermans.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie