Skip to main content

Miedema kiest voor BENE-League

Oud-international Patrick Miedema (31) draagt de aankomende twee seizoenen het tenue van BENE-Leagueploeg Hurry-Up.

Advertentie

Na tien seizoenen bij HSG Nordhorn-Lingen keert de spelmaker terug naar eigen land. Bij de tweede Bundesliga-club was Miedema zijn basisplaats kwijt en liep zijn contract af.

“Dan ga je nadenken over de volgende club en houd je ook je gezin in je achterhoofd”, zegt de inwoner van Emmen. “Er was ook contact met clubs uit Duitsland, maar door naar Hurry-Up te gaan is verhuizen niet nodig en kan mijn dochter hier naar school. Tijdens de onderhandelingen gaf de club mij een zeer welkom gevoel.”

Op tactisch gebied
Met de Zwartemeerders hoopt Miedema de Final4 van de BENE-League te halen. Een jaar geleden besloot een andere grote, geroutineerde speler de tweede Bundesliga in te ruilen voor de BENE-League. Bartek Konitz is erin geslaagd het Belgische Sporting Pelt naar het finaleweekend, eind maart in Den Bosch, te loodsen.

Advertentie

Miedema over zijn transfer: “Ik denk dat Hurry-Up met een mooi project bezig is waarbij jonge spelers door gaan breken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Niet alleen in het veld, maar bijvoorbeeld ook op tactisch gebied hoop ik hen op sleeptouw te nemen.”

Al is de middenopbouwer in Nordhorn nog niet klaar. De rood-witten stevenen af op promotie naar het hoogste niveau van Duitsland. “Het liefst worden we kampioen. Dat zou de mooiste afsluiter zijn en is de cirkel voor me mooi rond, maar het seizoen duurt nog lang.”

René Jaspers
Al voor de jaarwisseling wisten de Zwartemeerders doelman Boris Tot en hoofdtrainer Joop Fiege voor langere tijd vast te leggen. Ook spelers als Bernie Vermeer, Dragan Vrgoc en Tiago Azenha dragen na de zomer het tenue van Hurry-Up. De Zwartemeerders zijn er met topschutter René Jaspers nog niet uit.

Foto: FotoReza

Advertentie