Skip to main content

Miedema steelt show, punten voor Boomhouwer

Negen goals van Patrick Miedema bleken gisteren niet genoeg voor punten voor HSG Nordhorn-Lingen. In de Bundesliga ging het Bergischer HC van international Jeffrey Boomhouwer aan de haal met de punten.

Advertentie

HSG Nordhorn-Lingen – Bergischer HC eindigde in 26-31 (14-15). Zo wacht de Nederlands getinte thuisploeg, waar Bart Ravensbergen een helft onder de lat stond, na drie speelrondes nog altijd op de eerste punten.

Tegen Bergischer HC stal Miedema de show. De spelmaker prikte liefst negen keer raak namens HSG Nordhorn-Lingen. Jeffrey Boomhouwer kreeg in de EmslandArena, de plek waar de Oranjedames vorige week twee keer tegen Duitsland oefenden, vier streepjes achter zijn naam.

Voorselectie Oranje
Topschutter Miedema heeft een plaatsje gekregen in de 33-koppige voorselectie van Oranje. Op het EK in Trondheim eerder dit jaar miste de middenopbouwer. In november speelt de nationale ploeg twee EK-kwalificatieduels.

Zes uit drie
Door het resultaat blijft Bergischer HC ongeslagen. Na drie duels hebben Boomhouwer en consorten, net als Rhein-Neckar Löwen en SG Flensburg-Handewitt, zes punten. HSG Nordhorn-Lingen staat op een gedeelde laatste plaats.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie