Skip to main content

Mierzoete openingszege Oranje op EK

By 1 december 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland is het EK in Frankrijk gestart met een mierzoete zege op poulegenoot Hongarije. In het slotkwartier sloeg de nationale ploeg toe in Montbéliard. 

Advertentie

De eerste Nederlandse treffer kwam van de hand van Kelly Dulfer. Op ‘Yvettiaanse’ wijze zorgde de stand-in op de lijn voor de openingstreffer. Na de 2-3 van Jessy Kramer sloeg Hongarije vanuit de hoek een aantal keer sterk toe (9-7).

Stop van Wester
Met twee treffers vanuit de linkerhoek zorgde Estavana Polman vijf minuten voor het rustsignaal voor de aansluitingstreffer: 11-10. Een benutte strafworp van Groot en stop van Wester betekende de gelijke ruststand.

Met haar vijfde sloeg Laura van der Heijden van afstand voor het eerst een gaatje van twee in voordeel van de formatie van Helle Thomsen. Een aanval later werkte Maura Visser, vrijdag toegevoegd aan de EK-selectie, de 15-18 tegen de touwen.

Kelly Dulfer
Tien minuten voor tijd zette Hongaarse sterspeelster Anikó Kovacsics beide landen, na twijfelachtig optreden van Nederland in de dekking, op gelijke hoogte (22-22). In overtal was het København Håndbold-duo Bont/Dulfer verantwoordelijk voor de nieuwe voorsprong. Acht minuten voor tijd voegde Wester daar een belangrijke stop aan toe.

Door een 5-0 run zetten de Oranjedames de poulegenoot te kijk in Montbéliard. Terwijl alle Nederlandse debutanten op de bank bleven, klonk bij 25-28 het eindsignaal.

Foto: FotoReza

Advertentie