Skip to main content

“Mijn tijd in Hasselt heeft me dusdanig goed gedaan dat ik ben blijven plakken”

37 jaar oud is de Limburger Bart Köhlen de meest ervaren kracht van het Belgische Sporting Pelt. De rechterhoekspeler ziet het wel zitten: afscheid nemen met een hoofdprijs.

Advertentie

Tussen 2006 en 2019 speelde Köhlen voor Initia Hasselt. Hij wist meermaals de landstitel en beker te winnen. “In mijn laatste twee seizoenen waren we geen topploeg meer. Toen Sporting Pelt plannen had en mij belde wilde ik nog één keer wisselen naar de top”, legt Köhlen de transfer uit.

In drie jaar tijd is Sporting Pelt uitgegroeid tot een kampioenskandidaat in de BENE-League. “Natuurlijk zijn er goede spelers aangetrokken, maar ook de jeugd groeit mee. Die kloppen niet op de deur, maar rammen erop. Denk aan de jongens Vandebeeck, Nick Deekens en Robbe Spooren”, legt de slimme linkspoot uit. “We hebben nu op iedere positie twee heel sterke jongens. Die luxe is nodig om bijvoorbeeld Achilles Bocholt eens de baas te zijn. Het moet zijn vruchten gaan afwerpen.”

Uitschakeling in beker
Het leven van Köhlen vindt over de grens plaatst. De rechterhoekspeler met een verleden bij V&L uit Geleen werkt in België en ook zijn partner komt uit het buurland. “Mijn tijd in Hasselt heeft me dusdanig goed gedaan dat ik ben blijven plakken”, lacht de routinier. “Ook in Neerpelt ben ik goed ontvangen. De club groeit. De achterban is fanatiek. Je voelt dat de druk toeneemt.”

Advertentie

“Er wordt een hoofdprijs verwacht”, draait Köhlen er niet omheen. Een week geleden werd Sporting Pelt in de halve bekerfinale uitgeschakeld door Tongeren. “Die kwam wel even aan. Nu doen we nog op twee fronten mee. We hebben goede papieren de Final4 van de BENE-League te halen en als we de vorm vasthouden zie ik ons ook lang meedoen om de Belgische titel. Is het dit jaar een vereiste om een prijs te pakken? Ik vind van niet. De groep is groeiende. Als we over een jaar nog met lege handen zijn, dan moeten we ons achter onze oren krabben.”

Nog even doorzetten?
Afgelopen zomer voegde ook oud-international van Nederland én Polen Bartek Konitz zich bij Sporting Pelt. Naast Köhlen zijn ook landgenoten als Tommie Falke, Robin Schoenaker en Dylan Vossen aangetrokken om voor het eerst sinds 2004 de Belgische titel naar Neerpelt te halen.

Köhlen gaat vrolijk verder. Hij vreet minuten bij Sporting Pelt en is als penaltyspecialist vaak topschutter van de rood-witten. “Fysiek kan ik mee, dat moet ook. Als het op een gegeven moment minder wordt, dan moet ik nadenken over mijn toekomst. Dat doe ik sinds de komst van de kleine ook al stilletjes”, biecht Köhlen op. “Ik heb al wel eens geroepen dat stoppen na het winnen van een hoofdprijs een mooi moment is. En anders moeten we nog maar even doorzetten.”

Tegen Achilles Bocholt
Dit weekend mag Sporting Pelt proberen titelhouder Achilles Bocholt te kloppen. “Natuurlijk zijn ze te verslaan. Het moet blijken of we er nu al klaar voor zijn”, besluit Köhlen. “We mogen nu nog fouten maken en leren. Als we er in de finale maar staan.”

Foto: FotoReza

Advertentie