Skip to main content

Mikkel Hansen beëindigt carrière

Na Nikola Karabatic houdt nog een icoon het deze zomer voor gezien. De Deense superster Mikkel Hansen (36) zegt na de Olympische Spelen in Parijs de handbalsport vaarwel.

Advertentie

Hansen won met de nationale ploeg van Denemarken onder meer drie wereldtitels, Olympisch goud in Tokyo en werd in 2012 Europees kampioen. Ook werd de schutter in 2011, 2015 en 2018 verkozen tot beste handballer ter wereld. In 266 interlands maakte Hansen 1350 doelpunten.

“Ik heb er altijd van gehouden om met een bal te spelen en naar de training en wedstrijden te gaan, maar na lang nadenken heb ik besloten dat ik op een punt ben aangekomen om mijn familie voorrang te geven”, zei Hansen op een speciaal belegde persconferentie.

“Ik ben erg dankbaar voor alle mensen die ik heb leren kennen en de ervaringen die ik heb mogen opdoen door het handbal. Bijzonder veel dank gaat uit naar mijn familie en de clubs die ik vertegenwoordigen mocht”, aldus de oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain en Barcelona.

Champions League
Ondanks dat Hansen vier keer meedeed aan de Final4 van de Champions League, won hij dat toernooi nog nooit. Met Aalborg Håndbold heeft Hansen zich dit seizoen geplaatst voor de kwartfinale. De Denen nemen het daarin op tegen de winnaar van het Hongaarse duel tussen Veszprém en Pick Szeged.

Foto: FotoReza

Advertentie