Skip to main content

“Mikkel Hansen, Robin komt eraan!”

By 17 juni 2019juni 19th, 2019Achtergrond, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Strijdend voor iedere meter wisten Evert Kooijman en Robin Schoenaker zondagavond de Letse Champions League-ster Kristopans te ontmantelen. Het optreden van het duo, dat in clubverband actief is in de BENE-League, is tekenend voor de samenstelling van de selectie van Oranje dat door plaatsing voor het EK in 2020 geschiedenis schreef. 

Advertentie

“Mikkel Hansen, Robin komt eraan!” De Oranjemannen waren na het laatste fluitsignaal en verlossende boodschap luidruchtig. Zichtbaar genoot de nationale ploeg van de prestatie. Als collectief slaagde Nederland op zondagavond in Almere.

Mikkel Hansen is een van de beste spelers van de wereld. Robin is Robin Schoenaker. Sinds de jaarwisseling op de radar bij de technische staf van Oranje. Maakte twee maanden geleden tegen Slovenië zijn debuut. Was de afgelopen interlandweek in Tallinn én Almere zeer nuttig.

BENE-League
Krachtpatser Schoenaker speelt voor Sporting NeLo uit België. Ook collega Evert Kooijman, die in het Topsportcentrum directe opponent Kristopans slechts twee goals gunde, is over de grens actief in de BENE-League. Met Achilles Bocholt pakte de oud-speler van LIONS de triple. De nieuwe lichting maakte in het thuisduel tegen Letland indruk.

Advertentie

In de maanden voor het EK zal een oude discussie opnieuw gaan oplaaien. Moet bondscoach Richardsson resultaat gericht denken en de jongelingen inruilen voor een routinier als Fabian van Olphen? De Bundesliga-dino speelde in 2017 voor het laatst voor Nederland. Toenmalig bondscoach Joop Fiege besloot na gesteggel met Technisch Directeur Paul van Gestel op te stappen. Het selecteren van routinier Van Olphen was een van de knopen.

Helder
De liederen van de, verjongde, nationale ploeg waren zondagavond helder van toon en inhoud. Als het aan hen ligt mogen Schoenaker en Kooijman het in januari 2020 tijdens het EK laten zien tegen Hansen en Karabatic. Wordt vervolgd.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • sex schreef:

    37180 784586One can undertake all sorts of advised excursions with assorted limousine functions. Various offer excellent courses and a lot of can take clients for just about any ride your bike more than the investment banking area, or even for a vacation to new york. ??????? 156016