Skip to main content

Mist blijft rond vertrek Duijndam hangen

By 8 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje is de eerste fase van het WK door. Na het vertrek van Rinka Duijndam nog altijd maar met twee keepers binnen de selectie. Mist trekt op rond de situatie van Duijndam.

Advertentie

Voor de start in Torrevieja deelde het NHV het plotselinge vertrek van Duijndam mee. De goalie van het Duitse Thüringer HC zou na twee weken van voorbereiden net aangekomen in Spanje om ‘persoonlijke redenen’ weer naar huis willen. Meteen werd vermeld dat Duijndam eenmaal op het vliegtuig niet meer zou terugkeren. 

Een vervanger voor de olympiër is niet opgeroepen. Claudia Rompen, de vierde keeper in de voorselectie, mag in Denemarken blijven. Interim-bondscoach Monique Tijsterman gaat verder met Tess Wester en Yara ten Holte.

Appje naar Duijndam
De reden voor de vroege vlucht terug van Duijndam blijft nog altijd onduidelijk. Het NHV wil niet meer kwijt en stelt een appje aan het adres van het hoofdfiguur niet op prijs, blijkt uit een ingezonden brief van oud-verslaggever van De Volkskrant John Volkers op de website van het NSP.

Advertentie

“Ik appte zondagavond in zekere overmoed naar Rinka en zei dat als ze het wilde dat ze dan iets kon doen aan de mist die rond haar vertrek uit de nationale ploeg was ontstaan. Ze hield het erop niet meer kwijt te willen dat zij ‘vanwege persoonlijke redenen de keuze’ had gemaakt ‘om het WK te verlaten’”, aldus Volkers. “Ik toonde begrip, maar het NHV was tamelijk ontstemd. Hoe had ik achter de rug van hun woordvoering om contact durven te zoeken met deze speelster? Tja, ik durfde dat, omdat het volgens mij niet om ziek of nog erger ging.”

Speculaties blijven komen
En verder: “Ik ben op de vingers getikt, voor de overtreding van een volgens mij niet bestaande afspraak. Routinier ging blijkbaar zijn boekje te buiten. Mijn afgesproken interview voor Handbal Inside Magazine met de aanvoerder van de nationale ploeg, Danick Snelder, werd vervolgens afgezegd. Door het NHV wel te verstaan, niet door de speelster.”

Geen opheldering waardoor speculaties blijven komen. Tegelijkertijd moet Nederland door. Zonder Duijndam, Rompen, met Wester en Ten Holte.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie