Skip to main content

‘Mister Hurry-Up’ denkt nog niet aan stoppen

By 16 april 2020BENE-league, Voorpagina

De kans is heel groot dat Ronald Suelmann (30) na de zomer nog in het oranje-zwart van Hurry-Up actief is. ‘Mister Hurry-Up’ denkt nog niet aan stoppen.

Advertentie

Als 14-jarige debuteerde Suelmann in de hoofdmacht van de Drentse club. In Zwartemeer groeide de linkspoot uit tot basiskracht en uithangbord. Waar veel leeftijdsgenoten stopten, begroette Suelmann veel buitenlandse krachten bij Hurry-Up.

“Ik heb nooit in het buitenland gespeeld, maar doordat er jongens uit Kroatië, Litouwen en Tsjechië naar Hurry-Up zijn gekomen heb ik er toch aan mogen ruiken”, zegt Suelmann met een knipoog. Nadat hij in 2011 tot Talent van het Jaar werd uitgeroepen en debuteerde voor Oranje wees Suelmann een aanbod van HSG Nordhorn-Lingen af.

Verrassing
Met Hurry-Up is de rechteropbouwer al een aantal seizoenen actief in de BENE-League. Ook na de zomer denkt Suelmann weer namens de oranjehemden in de grensoverschrijdende topcompetitie uit te komen. “De competitie is op een vreemde manier ten einde gekomen. Ik denk dat we voor een verrassing hadden kunnen zorgen. Dit is geen manier om te stoppen.”

Advertentie

“Als m’n lichaam goed blijft, durf ik wel te zeggen dat ik verleng bij Hurry-Up”, stelt Suelmann de supporters van de Zwartemeerders gerust. “We hebben op dit moment een goede mix in de ploeg.”

Lot
Net als bij competitiegenoten blijft witte rook uit bij Hurry-Up. Contractonderhandelingen lopen, net als in- en uitgaande transfers, door de uitbraak van het coronavirus stroef. Het lot van de handbalsport is nog onbekend.

In de mei-editie van het Handbal Inside Magazine spreekt Suelmann uitgebreid over clubliefde. Zo vertelt hij over de sterke verantwoordelijkheidsgevoelens in Zwartemeer. Je abonneren op het enige handbalblad van het land kan hier

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 2 Comments