Skip to main content

Moedig Tachos weigert in Wezet op te geven

Nieuwkomer in de BENE-League Tachos heeft in het vooruitgeschoven duel met Visé geen punten, maar wel complimenten gescoord: 26-23.

Advertentie

Doordat de thuisploeg uit Wezet actief is in de derde ronde van de EHF European Cup moest Tachos gisteravond al afreizen naar België. De start van de Waalwijkers was goed. Max Voermans op schot dwong Visé na achttien minuten bij 10-12 de time-out in de vluchten.

19-14 bij rust
De Belgische landskampioen stelde daarna vlot orde op zaken. Na een 5-0 run van Visé (15-12), dat door een 24-31 nederlaag tegen het Noorse ØIF Arendal en een uitwedstrijd in het verschiet de volgende ronde van de EHF European Cup kan vergeten, klonk bij 19-14 het rustsignaal.

In de tweede helft liet Tachos het hoofd niet hangen. Na 23-16 deed de formatie van Hans van Dijk iets aan de score. Onder de Noord-Brabantse lat viel Milan van der Bruggen sterk in.

Weer Voermans en Klomp
In het slot van de partij scoorde Voermans nog maar eens twee keer (23-18). Het was de pas 18-jarige Espen Klomp (foto) die met een aantal knappe acties de marge terugbracht tot slechts drie treffers. Daarna klonk in Wezet het eindsignaal.

Door de uitnederlaag in de BENE-League blijft Tachos voorlaatste. De mannen van Van Dijk hebben twee punten meer dan hekkensluiter Atomix dat gelijktijdig op bezoek bij LIONS ten onder ging.

Lees ook: LIONS draait warm tegen Atomix

Foto: FotoReza

Advertentie