Skip to main content

Moeizame, maar nodige zege Jong Oranje op Egypte

Na vier wedstrijden is Jong Oranje nog altijd ongeslagen op het WK in Noord-Macedonië. Tegen Egypte was het vanmiddag niet groots, maar wel genoeg: 20-17.

Advertentie

Jeugdbondscoach Ricardo Clarijs koos ervoor in de eerste helft reserves tijdens Roemenië – Nederland de kans te geven. Na een degelijk openingskwartier, met goals van Lynn Holtman en Paris Scholten (foto), kwam Egypte terug van 9-7.

Ook na de pauze (9-9) hielden de Afrikanen zicht op Nederland dat zich als winnaar van groep A met twee punten in hoofdgroep 1 meldde. Pas bij 13-12 stond Jong Oranje weer voor.

Invallers Alieke van Maurik, Daphne Luchies en Lisa Hölscher maakten er in de tweede helft samen zeven. Zo werd voorkomen dat Egypte na 18-16 kon aansluiten.

Om 18:30 spelen groepsgenoten Zwitserland en Roemenië tegen elkaar. Als eerstgenoemd land, net als Nederland nog zonder verlies in Skopje, wint is de kwartfinale van het WK al zeker voor Nederland.

De ploeg van Clarijs komt dinsdagmiddag weer in actie op het wereldkampioenschap. Om 13:30 is Zwitserland de laatste tegenstander voor de kwartfinale.

Foto: Hank Prijs

Advertentie