Skip to main content

“Het moet een buitenlandse coach worden”

By 26 september 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Natasja Burgers vindt dat een buitenlandse coach Henk Groener moet opvolgen bij de Oranjedames. De handbalanalist van de NOS tipt de Deense Helle Thomsen.

Advertentie

“In Nederland lopen er weinig topcoaches rond. Het moet een buitenlandse coach worden”, stelt Burgers op de website van de NOS. “Ze zijn ver gekomen met Henk aan het roer. Ze hebben nu iemand anders nodig die het team naar een nog hoger niveau kan tillen.” Groener stond sinds 2009 voor de groep.

“Thomsen heeft goede ideeën en ze weet die in een ploeg te brengen”

“Veel meiden van het Nederlands team spelen in het buitenland”, vervolgt de oud-international. “In Nederland lopen weinig topcoaches rond. Je moet niet zomaar met een naam komen. Het moet een trainer zijn die iets heeft bereikt, voor wie je echt respect hebt.”

FC Midtjylland
Burgers ziet in de Deense Helle Thomsen een heel geschikte kandidaat het stokje over te nemen. “Ze heeft in Denemarken successen behaald bij FC Midtjylland en ze is ook bondscoach van de Zweedse vrouwen geweest. Ook daar waren de resultaten goed. Thomsen heeft goede ideeën en ze weet die in een ploeg te brengen.”

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    813895 146067They call it the self-censor, simply because youre too self-conscious of your writing, too judgmental. 388696