Skip to main content

“Het moet gek lopen willen we er niet uitkomen”

By 9 december 2016december 10th, 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De kans is groot dat Helle Thomsen ook na het EK in Zweden aanblijft als bondscoach van het Nederlands damesteam. Dat liet technisch directeur Sjors Röttger vandaag weten in de Telegraaf.

Advertentie

“Helle past bij wat wij willen. Ze heeft ervaring, is dynamisch, heeft humor en ze denkt onvoorstelbaar veel na over het spel. Ze doet alles om het team beter te maken. Helle is een extreem gepassioneerde vakvrouw”, vertelt Röttger.

“Helle is een extreem gepassioneerde vakvrouw”

Het huidige contract van Thomsen loopt op 1 januari 2017 af en daar lijkt een tweede termijn bij te komen. De aankomende weken zullen er dan ook verschillende vervolggesprekken zijn tussen Thomsen en vertegenwoordigers van het NHV. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er een overeenkomst komt te liggen tot Tokio 2020. “We hebben beide een goed gevoel, maar we gaan nu eerst dit afronden. Al moet het heel gek lopen willen we er niet uitkomen”, aldus Röttger.

Kritiek
Helemaal onbesproken is de 46-jarige hoofdtrainster van Oranje tot dusver niet. Vooral na het duel tegen Duitsland was er de nodige kritiek op Thomsen. Zo werd haar onder andere verweten dat de Deense naast Michelle Goos geen echte specialist op de linkerhoek heeft meegenomen naar het EK en ook de invulling die Thomsen gaf aan de time-outs werd veelvuldig besproken.

Foto: FotoReza

Advertentie