Skip to main content

Molenaar wisselt Molde HK in

Na twee seizoenen gaat Lynn Molenaar (22) het Noorse Molde HK inruilen. De opbouwspeelster uit Noord-Holland heeft een contract getekend bij Füchse Berlin.

Advertentie

De formatie uit Berlijn is actief in de tweede Bundesliga en bouwt aan een ploeg dat moet promoveren naar het hoogste niveau in Duitsland. Molenaar wordt onderdeel van dat plan.

Helle Thomsen haalde de oud-jeugdinternational in 2018 naar Noorwegen. Bij Molde HK bleef een basisplaats uit voor Molenaar. “Voornamelijk in mijn tweede seizoen in Noorwegen bleven speelminuten veelal uit, waardoor ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe club. Ik heb onder Helle veel geleerd, maar ben toe aan meer wedstrijdritme”, legt Molenaar, die in eigen land speelde voor ZAP en VOC, uit.

Visie
“Noorwegen is een prachtig land en ik vond het een heel mooi avontuur voor Molde HK uit te komen”, gaat ze verder. “Door mijn overstap naar Füchse Berlin denk ik me als speelster verder te kunnen ontwikkelen. De visie op de toekomst van de club staat me aan. Ze hebben naast mij nog een aantal nieuwelingen gehaald.”

Coronavirus
Door de uitbraak van het coronavirus is de transfer van Molenaar op een bijzondere manier tot stand gekomen. “Ik heb zonder in Berlijn te zijn of meegetraind te hebben bij Füchse Berlin getekend”, zegt ze. “Dat straalt van beide kanten veel vertrouwen uit. Op dit moment ben ik thuis in Nederland in afwachting van de start van het nieuwe seizoen. Al mijn spullen staan nog in Noorwegen. Dat wordt een hele klus.”

Advertentie

Join the discussion One Comment