Skip to main content

Molenaar ziet zich zelf wel fietsen in Denemarken

Kim Molenaar (19) is een van de tieners in de voorselectie van de Oranjedames voor het WK in Spanje. De Rookie van Mizuno denkt stiekem na over de volgende fase in haar carrière. 

Advertentie

De opbouwspeelster van VOC is realistisch over haar plekje op de longlist met 33 andere namen. “Er gaan 21 mee naar het oefentoernooi in Noorwegen. De kans is natuurlijk heel groot dat ik dat niet halen ga, maar het is heel vet op de lijst te staan. Dat betekent dat je in de gaten wordt gehouden”, vertelt Molenaar.

“Het is ook heel leuk dat ik er sta samen met mijn zus Lynn. Dat maakt onze ouders heel trots”, glundert ze. De oudste van de twee is na een zware knieblessure weer helemaal terug. Lynn Molenaar speelt in Duitsland voor Füchse Berlin. “Na een klotejaar doet Lynn er weer toe. Ik ben misschien nog wel trotser op haar prestatie.”

Bezoekje aan Van der Vliet
In 2020 ruilde Molenaar VZV in voor VOC. Door het coronavirus heeft ze in de eredivisie nog niet kunnen pieken. “Dit jaar is mijn rol anders. Ik kijk niet meer de kat uit de boom. Rachel (De Haze, red.) geeft me meer verantwoordelijkheid. Bij VOC speel ik vaker op midden. Daar kan ik m’n creativiteit kwijt.”

Advertentie

Afgelopen weekend stonden er geen eredivisieduels op het programma. Molenaar greep het vrije moment aan voor een bezoekje aan Nikita van der Vliet in Denemarken. De oud-speelster van VOC staat bij Nykøbing onder contract. “Gewoon voor de leuk, ontspanning”, legt Molenaar uit. “Wel heb ik gekeken naar de training. Ik zie mezelf wel met m’n fietsje door een Deense stad gaan.”

Buitenlands avontuur lonkt
Molenaar meent bezig te zijn aan haar laatste seizoen in eigen land. “Dan heeft Denemarken de voorkeur. Maar het seizoen is net begonnen, dus ik wil niet te ver vooruitkijken”, klinkt het stellig. “Als ik twintig ben hoop ik naar het buitenland te gaan. Dat is tegenwoordig helemaal niet vroeg. Er zijn ook achttienjarigen die vanuit de HandbalAcademie al de stap maken. Na dit seizoen wil ik het gevoel hebben dat ik er klaar voor ben.”

Toe aan iets nieuws noemt Molenaar het. Ze traint al enige jaren op Papendal en het buitenlands avontuur lonkt. “Dan moet ik het in de eredivisie wel laten zien, natuurlijk”, besluit de Noord-Hollandse. “Het begint te lopen bij VOC. Tegen HandbaL Venlo hadden we een mindere wedstrijd. De week erop hebben we ons tegen Quintus alweer herpakt.”

Foto: FotoReza

Advertentie