Skip to main content

Monstergoal Boomhouwer beheerst top-3

By 14 januari 2020Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De monstergoal van Jeffrey Boomhouwer tegen Spanje beheerst een dag later de gehele top-3 van de EHF van mooiste treffers op het EK op maandag. 

Advertentie

De 13-17 van Boomhouwer was een waar spektakel. Op aangegeven van Bobby Schagen werkte de hoekspeler van Bergischer HC een vlieger achterlangs binnen.

De Spektrum Arena in Trondheim stond na het huzarenstukje even in vuur en vlam. Ook Boomhouwer genoot zichtbaar van het doelpunt. De oud-speler van Aalsmeer staat bekend om zijn trucs.

Knipoog
De EHF heeft alle drie plaatsen in de goalcompilatie van maandag ingeruimd voor de vlieger van Oranje. Een fraaie knipoog naar de spectaculaire treffer van Boomhouwer. Een mooi slot van het Europees kampioenschap.

Door de goal klonk bij 13-17 het rustsignaal. Na de pauze pakte Spanje, titelhouder op het eindtoernooi, de draad weer op en maakte korte metten met de nationale ploeg. Door de nederlaag (25-36) is debutant Oranje in de poulefase van het Europees kampioenschap uitgeschakeld. Tegen Letland werd een historische eerste EK-zege geboekt.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment