Skip to main content

Quintus de complimenten, alle punten mee met HandbaL Venlo

By 14 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Het leek er in de eerste twintig minuten in Kwintsheul helemaal niet op, maar HandbaL Venlo heeft toch twee punten overgehouden aan de midweekse match met Quintus: 26-31.

Advertentie

Mirthe de Jonge en Esmee Verbeek zorgden gisteravond voor veel vreugde in Zuid-Holland. Met de bekerwinnaar op bezoek tilden zij namens Quintus de score naar 12-5.

Na zeven achter was HandbaL Venlo, dat eind deze maand gaat uitkomen in Europa waardoor deze wedstrijd vooruit gespeeld werd, opeens wakker. Nog voor het rustsignaal kwamen de gasten terug tot twee doelpunten. Eerst aanwinst Lynn Kuipers, toen Lisanne Kruijswijk en vlak voor de pauze opnieuw Kuipers zorgden voor de aansluiting (18-16).

Voorafgaand aan het duel met HandbaL Venlo had de formatie van de nieuwe hoofdtrainer Rolf Schulte, hij is van VZV overgekomen, net als de bezoekers nog de maximale score. Ondanks dat Quintus in de zomer onder andere Alieke van Maurik (VOC), Bianca Schanssema (København Håndbold) en Lexie Louwerens (Velo) is kwijtgeraakt, beleven de wit-groenen een aangename septembermaand.

Advertentie

De eerste drie goals van de tweede helft werden ook door HandbaL Venlo gemaakt (18-19). Een moedig Quintus kon nog mee tot 24-25 waarna de koek op was. De thuisploeg speelde veel ballen over de zijlijn en in de omschakeling profiteerden de Limburgers van het morsen.

Oud-speelster van Quintus Kruijswijk bleek in die fase maar moeilijk af te stoppen door de thuisploeg. Door twee treffers van haar en ook van Elise Flipsen (foto) en Demi Smolenaers was het bij 24-30 gedaan met de spanning in Kwintsheul.

HandbaL Venlo staat nu op zes punten terwijl Quintus blijft op vier steken. De bekerwinnaar ontvangt zaterdagavond concurrent SEW waarna de focus op de EHF European Cup kan. Op 23 september speelt HandbaL Venlo in Noord-Macedonië tegen WHC Cair Skopje.

Foto: FotoReza

Advertentie