Na 17-23 achter komt LIONS helemaal terug en pikt Supercup

By 26 augustus 2023Voorpagina

Bij zes verschil in de tweede helft leek de Supercup naar Volendam te gaan, maar door een knappe inhaalrace is het eerste eremetaal van het seizoen voor landskampioen LIONS: 33-32 (15-19).

Met nog twintig minuten op de klok in Houten maakte Volendam de 17-23. Daar zaten liefst acht van aanwinst Ephrahim Jerry tussen.

Speels en nuttig
De linkeropbouwer, overgekomen van het Franse Tremblay, stond aan de basis van de voorsprong van de bekerwinnaar. Na 14-14 liep Volendam vlak voor de pauze uit. Niet alleen in balbezit, maar ook in de punt van de Noord-Hollandse dekking was Jerry speels en nuttig.

Uitgerekend na direct rood voor Tobias Weiler, de Duitser raakte vanaf zeven meter zachtjes het gezicht van doelman Evan de Lange, kwam LIONS terug. Als invaller op de rechteropbouw scoorde Rob Schmeits een aantal belangrijke goals, Luca van Straaten (foto) zorgde voor de aansluiting en vier minuten voor tijd kwam de gelijkmaker van Jur Eussen (31-31).

Kleijkers en Dijkstra
In de slotminuut betekende de vijfde van cirkelspeler Martijn Kleijkers de 33-32. Na een time-out probeerde Volendam het via Jordy Baijens en natuurlijk Jerry, maar invaller onder de Limburgse lat Jens Dijkstra voorkwam de late gelijkmaker van Volendam en daarmee de verlenging.